Anton Kuivanen Cage tittelivyön kanssa

Anton Kuivanen helpottunut voiton myötä – ”Apina pois selästä”

Lauantai-illan suurin tähti oli kiistattomasti Anton Kuivanen. Vuoden alussa UFC antoi miehelle lähtöpassit ja hänelle lauantai-illan teema oli make or break. Ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen Kuivanen otteli kotiyleisön, ystävien ja sukulaisten edessä, joten paineet olivat hänen kulmassaan.

”Siinä oli omat pikku jännityksensä, kun kaikki ystävät ja perhe, sekä tutut kannustamassa. Erilaista, kuin tuolla maailmalla. Tilanteeni urallani vaati voittoa ja se täytyi ottaa. Nämä toivat omat paineensa. Toki itseluottamukseni oli hyvä. Valmistautuminen sujui todella hyvin ja fiilikset ennen matsia olivat korkealla”, Kuivanen toteaa.

Co-Main Eventissa panoksena oli kevytsarjan mestaruus ja Kuivanen puolusti titteliään menestyksekkäästi Jason Piercea vastaan. Amerikkalainen oli läpi ottelun todella vaisu, eikä tarjonnut varteenotettavaa vastusta mestarille. Matossa, sekä pystyssä Kuivanen kahmi itselleen pisteitä ottelun edetessä tuomariäänille saakka.

”Missään vaiheessa hän ei päässyt yllättämään, saati niskan päälle. Kerran taisi luiskahtaa puolittain selän puolelle, mutta sain sen selvitettyä. Homma pysyi koko aika hallussa ja kerkesin reagoimaan nopeasti kaverin jippoihin. Tällä kertaa fokus pysyi täydet viisitoista minuuttia”, Kuivanen täsmentää.

Erilaiset iskut keskivartaloon polvien ja potkujen merkeissä toimivat Kuivasen tehokkaimpina aseina läpi ottelun. Kuivanen sinetöi pisteitä myös alasvienneillä. Kaksinkamppailuissa pystyssä hän ei jäänyt kertaakaan vastustajan varjoon.

”Muutama osui todella hyvin. Moni jätkä menee aina jäihin, kun ottaa osumaa keskivartaloon. Pierce vaan puuskutti ja äänteli kovempaa. Tuntui, että hän sisuuntui niistä. Hänellä oli selkeästi tosi kova mindset otteluun lähtiessä ja sen aikana. Sisukas kaveri ja täytyy nostaa hänelle hattua”, mestari kuittaa.

Anton Kuivasen paluu huipulla on virallisesti lähtenyt käyntiin. Muutama voitto lisää ja hän tulee olemaan monta askelta lähempänä lopullista määränpäätä. Lauantain voitto ei tosin nostata keskustelua Suomen ulkopuolella sen kummemmin, ja mestari tietää tämän itsekin.

”Minä hallitsen CAGE-titteliä. Se ei maailman huipulla merkitse paljoa, eikä tällä esityksellä maailman kärkisijoille murtauduta, mutta tämä oli hyvä paluu voittojen tielle. Tästä saa hyvää materiaalia kesän jumpille, kehittymiselle ja uudelle nousulle”, Kuivanen lopuksi linjaa.

2 kommenttia to “Anton Kuivanen helpottunut voiton myötä – ”Apina pois selästä””