Syntynyt kamppailijaksi – mitä voittoon vaaditaan?

Menestyvä nyrkkeilijä on luonnostaan vahva, sitkeä, sinnikäs ja periksiantamaton – matkalla voitokkaaseen ja ammattimaiseen nyrkkeilyuraan vaaditaan runsaasti kärsivällisyyttä, treeniä ja huikeaa kuntoa, eivätkä nekään vielä pelkästään riitä. Nyrkkeilyssä tarvitaan myös henkistä lujuutta, joka vaikuttaa ottelijan keskittymiseen ja taktiikkaan. Lajissa toiset kehittyvät ammattilaisiksi jo nuorena ja todelliset lahjakkuudet huomataankin usein jo varhain. Näin on käynyt myös menestyksekkään ja nuoren nyrkkeilyuran uurtajan, hollantilaisen ”The Spaniardin” kohdalla, kun puhutaan nyrkkeilijän nuoresta iästä yhdistettynä roimaan määrään monipuolista lahjakkuutta ja periksiantamattomuutta.
Hollantilainen nyrkkeilyn ammattilainen Costello van Steenis, joka on myös tunnettu nimellä ”The Spaniard”, on vasta 22-vuotias nyrkkeilijä, joka on nuoresta iästään huolimatta jo vakuuttanut varmoilla taidoillaan ja otteillaan yleisönsä moneen kertaan. Kamppailijaksi syntynyt van Steenis on 185-senttinen ja painoluokassaan keskisarjan ottelija, jolla on jatkuvan palava ja voimakas into nyrkkeilyä kohtaan. Van Steenis aloitti unelmiensa jahtaamisen jo nuorena poikana hollantilaisseura MMA Vlaardingenin siipien suojissa. Hän on voittanut viimeisimmän reilun vuoden aikana kaikki ottelunsa ja nyrkkeilijän ura on nyt lupaavasti vahvassa nousukiidossa kohti tähtiä.

Euroopan huippunyrkkeilijöiden kohtaamispaikka

021514-UFC-fight-night-LN-G21.vnocropresize.940.529.medium.39

Englannin Bournemouthin O2 Academy Bournemouthissa pidettävät Phoenix Fight Night -nyrkkeilyottelut ovat suosittuja ja odotettuja tapahtumia, jotka tarjoavat Euroopan ja jopa maailman mestareiden välisiä matseja nyrkkeilyn saralla. Phoenix MMA myös kouluttaa nyrkkeilijöitä niin alkeis-, keski- kuin kehittyneenkin tason sarjoissaan ja järjestää erillisiä nyrkkeilyotteluiltoja myös aloittelijoille ja ensikertalaisille. Phoenix Fight Night -tapahtuma on kuitenkin ammattilaisten. Se on Englannin ja koko Euroopan huippunyrkkeilijöiden kohtaamispaikka, jossa otetaan mittaa nyrkkeilyn maailmassa ammattimaisin ottein. Lahjakkaimmat ja ammattimaisimmat nyrkkeilijät arvostavatkin mahdollisuutta päästä osaksi verta hyydyttävän jännittävää tapahtumaa, jota odotetaan jo useita kuukausia ennen h-hetkeä.

Odotetuksi, usean kerran vuodessa tapahtuvaksi kohokohdaksi muodostunut Phoenix Fight Night -tapahtuma järjestyy pitkälti nyrkkeilyä suosivien sponsorien, kuten PokerStars ja Cars To Go, tuella. Tämä mittaamattoman arvokas tuki mahdollistaa koko laadukkaan ja henkeäsalpaavan jännittävää viihdettä tarjoavan illan järjestämisen toistuvasti. Kesäkuun 13. päivänä järjestettiin jälleen yksi Phoenix Fight Night jo 26. kerran sen historiassa ja tapahtuma tarjosi jälleen äärimmäisen jännittäviä ja mielenkiintoisia sekä todella tapahtumarikkaita kohtaamisia kehän pyörteissä kaikissa illan neljässä ottelussa. Tunnelma oli tiivis ja intohimoinen, yleisön saadessa pääsylipuilleen takuuvarmaa vastinetta. Kaksi kovaa vastakkain – kovempi voittakoon

Kesäkuisen nyrkkeilyillan kohokohtana toimi pitkään odotettu van Steenisin ja Harry McLemanin kohtaaminen kehässä ja tämä olikin ammattilaisotteluna pääosassa kaikkien illan neljän ottelun joukossa. Englantilainen keskisarjan ottelija McLeman on tunnettu nimellä ”Mad Mac” ja hän on Macmillan Martial Arts Academyn kasvatti. Vastustajansa tavoin hän on 185-senttinen, hyvin energinen ja voitokas ammattinyrkkeilijä, joten ottelu oli nyrkkeilypiireissä syystäkin erittäin odotettu tapahtuma, kuten arvata saattaa. McLeman oli voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan jopa viisi ja menestyksensä ansiosta hän saikin vastaansa Costello van Steenisin. Mestarillinen hollantilainen eli The Spaniard kuitenkin voitti tämän pääottelun alistaen vastustajansa päättäväisen voimakkaasti triangelikuristukseen toisessa erässä. Ottelun voittoennusteet olivat 59% todennäköisyydellä McLemanin puolella, joten kova ja ammattimainen vastus van Steenisillä tässä ottelussa olikin.

Kyltymätön nälkä vie kohti seuraavaa kamppailua

Syyskuussa van Steenis nähdään jälleen kehässä Bournemouthissa, kun Phoenix Fight Night järjestetään 27. kerran. Facebook-sivuillaan van Steenis kertoo olevansa erittäin nälkäinen oppimaan virheistään sekä myöskin tulemaan entistä paremmaksi ja vahvemmaksi! Lähes täydellinenkään suoritus ei ole ammattilaiselle itselleen tarpeeksi hyvä – aina on varaa kehittyä vieläkin paremmaksi ja kovemmaksi nyrkkeilijäksi. Tämä asenne todella vaatii perimmäistä nälkää ja poltetta urallaan menestymiseen ja osoittaa yleisölle myös sen, että tuleva ottelu on todellakin odottelemisen arvoinen. Mikäli haluat tehdä syksyisen reissun Englantiin ja kauniiseen Bournemouthiin, sekä päästä paikan päälle nauttimaan tästä sykähdyttävän jännittävästä ottelusta, Live Nationin kautta saat tilattua otteluliput ennakkoon kätevästi Suomen kielellä. Jäämme siis jo jännittämään syyskuun 12. päivää eli lauantai-iltaa, jolloin van Steenis pääsee ottamaan jälleen mittaa tulevasta, vielä julkaisemattomasta, kovasta vastustajastaan varmasti odottamisen arvoisessa ottelussa!