UFC Fight Night Colorado–ennakko: Henderson vs. Thatch

Välisarja

 

Benson ”Smooth” Henderson (21-5) vs. Brandon ”Rukus” Thatch (11-1)

 

Coloradon oma poika Brandon Thatch tähdittää ensimmäistä kertaa UFC-tapahtumaa jo kolmannessa Octagon esiintymisessään. ”Rukus” on koko uransa aikana haalinut pelkkiä ensimmäisten erien keskeytysvoittoja, trendi jota ei kovin moni pysty pitämään yllä.

Thatchin tappavan tehokas toiminta jaottuu vaarallisesti. Iskuilla keskeytysvoittoja on tullut seitsemän kappaletta ja luovutusvoittoja neljä. Thatch käytää hyvää liikkumista ja pitkiä raajoja vastustajan jähmettämiseen – sen jälkeen ampuu tarkkuudella lukuisia iskuja yhdistelmillä, sekä hyödyntää potkuja ja polvia. Hän on yksi lupaavimmista ottelijoista, joka osaa vetää liipaisimesta oikealla hetkellä.

Benson Henderson nousee ensimmäistä kertaa UFC-urallaan välisarjaan, hävittyään kaksi ottelua perättäin kevytsarjassa. Entinen keskisarjan mestari otteissa on ollut hiipumisen merkkejä. Hyvä pystyottelu ei ole tuottanut tulosta ja erittäin kehutut mattotaidot ovat myös jääneet taka-alalle kahden tappion aikana. Voittoa Henderson kaipaa kipeästi.

”Smoothin” heikkoudet pystyottelijoita vastaan ovat selkeästi esillä. Painostus ja aggressiivisuus tekevät hallaa entiselle kevytsarjan mestarille. Jos alasvienti ei mene perille, joutuu Henderson Thatchin kanssa melkoiseen pulaan, sillä coloradolainen pitää hallussaan juuri niitä taitoja, jolla murretaan Benson Henderson. Hyvä ulottuvuus, tekninen jalkatyöskentely, loppumaton painostus ja ennen kaikkea tyrmäävät otteet läheltä.

Hendersonin kohdalla on liikaa kysymyksiä. Pikainen ottelu vaarallista iskijää vastaan, uusi painoluokka ja kaksi tappiota alla luovat liikaa epäilyjä. Thatch tyrmäyksellä ensimmäisessä