UFC on Fuel Tv 7

UFC on FUEL TV 7 – Barao Vs McDonald

UFC tekee kauan odotetun paluun Brittiensaarille, häkki kasataan 16.2.2013 keskelle maailmankuulua Wembley Areenaa ja Lontoolaisille on luvassa erittäin toiminnantäytteinen ilta.

Tähtisikermä vahva ottelukortisto tämä ei ole, mutta tarkemmin katsoen huomaa, että Joe Silva on asettanut melko sähäköitä tovereita vastakkain. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää esimerkiksi Gunnar Nelsonin ja Jorge Santiagon välienselvittelyyn.

Kuka ihmeen Gunnar Nelson ? Ruotsalainen kenties ? Close but no cigar, sillä kyseessä on Reykjavikista, Islannista kotoisin oleva tyynen rauhallinen tuhoaja. Hänen vapaaottelu-uransa alkoi erikoisesti, ensimmäisen ottelun päättyen tasapeliin. Tästä viisaampana ”Gunni” on jatkanut uraansa rauhallisen tyynesti kohti vuoren huippua. Miehellä on alla kymmenen ottelun voittoputki ja erityismainintana se, että yksikään ottelu ei ole mennyt tuomareiden käsiin punnittavaksi. Mikäli kädenjälki jatkuu samanlaisena, luvassa saattaa olla lauantain jälkeen maisemanvaihto isoimpiin kuvioihin.

Gunnar Nelson

Altavastaajan asemassa lymyää Jorge Santiago. Mies on otellut urallaan yhteensä 35 kertaa ja kiertänyt läpi monta promootiota, välillä pistäytyen muutaman ottelun keikoilla UFC:ssä. Mies on tehnyt itselleen isoa nimeä Japanissa, Sengoku promootiossa ja vastikään haudatussa Strikeforcessa, saavuttaen molemmissa menestystä. Nyt on miehen vuoro näyttää taitojansa jälleen kerran UFC:ssä.

Jorge Santiago

Nelsonin ja Santiagon ottelusta saattaa irrota Submission Of The Night, eli illan lukotus ja tässä kohtaa enemmistön katseet kääntyvät varmasti Gunnarin suuntaan. Lauantaina Islannin sankari juhlii.

Kun alussa mainitsin sähäkät ottelijat, taka-ajatuksena oli johdattaa teidät seuraavan ottelun pariin. Cub Swanson vastaan Dustin Poirier. Höyhensarjan eliittiä edustavat herrat ovat kumpikin tunnettuja tyrmäyksistä ja lukotusvoitoistaan. Tämä on erittäin validi ehdokas illan otteluksi( Fight Of the Night) ja ilmassa leijuu myös tyrmäyksen voimakas tuoksu.

Cub Swansonilla on vyöllään kolme Fight Of The Night-palkintoa ja kolme viimeisintä otteluaan vienyt tyrmäyksellä, ansaiten ohella Knockout Of The Night-palkinnon. Hänelle matka takaisin huipulle ei ole enää pitkä ja näyttävä voitto lauantaina saattaisi nostaa puheita pinnalle revanssista Jose Aldoa vastaan.

24-vuotias amerikkalainen Dustin Poirier on nouseva tähti höyhensarjassa. Hänet muistetaan parhaiten ottelustaan Chan-Sung Jungia vastaan, ansaiten vuoden ottelu-palkinnon. American Top Teamia edustava Poirier kohtasi edellisessä mittelössään The Ultimate Fighter-voittaja Jonathan Brookinsin, lukottaen tämän ensimmäisessä erässä. Samantyylinen voitto Swansonista toimisi hänelle loistava ponnahduslautana kohti isoimpia otteluita. Luvassa on klassinen ”don’t blink”- ottelu ja mahdollisesti myös illan viihdyttävin spektaakkeli.

Illan viimeisenä on luvassa mestaruusottelu ja panoksena on bantamweight eli kääpiösarjan melkein kiistaton kuninkuus. Dominick Cruzin loukkaannuttua uudeksi interim mestariksi kruunattiin Renan Barao voitollaan Urijah Faberista. Brasilialainen puolustaa titteliään nyt ensimmäisen kerran, kun vastaan asettuu Michael ”Mayday” McDonald.

Molemmat herrat omaavat melko ilmiömäiset rekordit. Mestari Barao on voittanut urallaan 29 ottelua, kuusi tyrmäyksellä, kymmenen lukotuksella ja kymmenen tuomariäänin. Tappion tuskan valelemana mies on poistunut häkistä vain kerran, ensimmäisestä ammattilaisottelustaan. Virheistä näköjään oppii ?

Haastaja McDonald puolestaan on voitokkaana poistunut pukuhuoneeseen viisitoista kertaa ja hänelläkin huonoja iltoja on ollut vain yksi. Miehellä on takana vakuuttavat yhdeksän tyrmäysvoittoa, neljä lukotuksella ja vain kaksi kertaa ote on lipsunut tuomariäänille.

Nova Uniao-tiimiä edustavan Baraon kokemus ja tekniikka ovat tässä avainsanoja, hän harjoittelee yhdessä esimerkiksi Jose Aldon ja Diego Nunesin kanssa, edustaen korkeamman luokan Muay Thai-taitoja vapaaottelussa. Mestari on yksinkertaisesti liian iso pala haastaja McDonaldille.

4 kommenttia to “UFC on FUEL TV 7 – Barao Vs McDonald”