UFC irtisanoo Yushin Okamin

Yushin Okami (29-8) hävisi viime ottelussaa Ronaldo ”Jacare” Souzalle ensimmäisen erän teknisellä tyrmäyksellä. Okami saapui otteluun vaikuttavassa kolmen ottelun voittoputkessa. Hänen tiellään olivat taipuneet Buddy Roberts, Alan Belcher sekä Hector Lombard. Suomalaiset saattavat muistaa Okamin miehenä, kuka päihitti Lucio Linharesin maaliskuussa 2010 hänen viimeisimmässä UFC- ottelussa.

Okami on kuulunut UFC:n keskisarjan Top -10 nimiin jo useita vuosia. Irtisanomisensa hetkellä hänet oli rankattu UFC:n keskisarjan rankingissä sijalle 6. Debyyttinsä organisaatiossa hän otteli jo vuonna 2006. Täten hänen irtisanomistaan voitaisiin pitää vähintään kyseenalaisena.

Kun Dana Whiteltä, UFC:n toimitusjohtajalta, kysyttiin kommentteja liittyen Okamin irtisanomiseen, hän lyhyesti totesi keskisarjan rosterin olevan täynnä. Myöhemmin hän tarkensi että UFC haluaa antaa uusille ottelijoille mahdollisuuksia näyttää kyntensä, ja uusia sopimuksia solmittaessa on aina purettava vanhoja. Hän myös viittasi Okamin tappioihin painoluokan kirkkaimpia tähtiä vastaan, joka teki Okamista niin sanotun Gatekeeperin.* White ei ole myöntänyt, mutta syyksi Okamin irtisanomiselle on myös epäilty hänen ei niin jännittävää ottelutyyliään.

Vielä ei ole kuulnut Okamin tulevista suunnitelmista. 32- vuotiaana hänellä on halutessaan vielä useita vuosia jäljellä vapaaottelun parissa. Bellator on viime aikoina ollut pinnalla tehtyään sopimuksia useiden UFC:ltä irtisanottujen ottelijoiden kanssa, mukaanlukien Quinton ”Rampage” Jackson ,Tito Ortiz, Cheick Kongo ja Lavar Johnson. Tuleva näyttää, liittykö Okami heidän seuraansa Bellatoriin, vai nähdäänkö hänet esimerkiksi One FC:n tai WSOF:n riveissä. Huolimatta organisaatiosta, Okami on aivan varma haastaja mestariksi.

*Gatekeeper= Ottelija, joka ei ole painoluokkansa huonoimpia mutta ei aivan terävintä kärkeäkään. Jos ottelija voittaa ns. Gatekeeprin, tiedetään että hänet voidaan asettaa painoluokan aivan terävintä kärkeä vastaan.

Lähteet:
www.wikipedia.com
www.mmafighting.com