Mr Finland valmis ottamaan lavan haltuun Tukholmassa

Suomalaisten UFC-kausi 2014 jätti tuloksien puolesta toivomisen varaa ja paljon, sillä karu saldo voittojen osalta näyttää pyöreää nollaa. Mahdollista vastalääkettä kannattajien murheisiin on kuitenkin tarjolla.

Enter Makwan Amirkhani.

Suureen kuvaan astuu polarisoiva ottelija, joka jakaa jo nyt kannattajia puolesta ja vastaan.
Viimeisin suomalainen UFC-ottelija on räiskyvä persoona, jolla useimmiten on sanottavaa ja harvemmin jättää sen sanomatta. Hän siis poikkeaa jo nyt hyvin paljon siitä, miten suomalaiset UFC-ottelijat ovat yleensä tuoneet itseään esille. Tyyli on tuonut paljon faneja, mutta samalla on syntynyt joukko epäilijöitä. Tämä ei kuitenkaan hetkauta Amirkhania, päinvastoin.

”Nyt alkaa ihmisten paskanjauhaminen, eikä se lopu ikinä. Vihaajat pysyvät vihaajina, mutta ne samalla pitävät meidät elossa”, Amirkhani tuumailee.

Amirkhanin ura on jo kertaalleen joutunut telakalle ja tuona aikana UFC näytti jäävän haaveeksi, mutta turkulaisen lähipiiri auttoi ottelijaa asettamaan asiat uudelleen tärkeysjärjestykseen. Päätös jatkaa uraa osoittautui täysin oikeaksi ja 26-vuotias Amirkhani tekee UFC-debyyttinsä tällä viikolla Euroopan suurimmassa vapaaottelu-tapahtumassa Tele2-areenalla Tukholmassa.

Ottelija itsekin myöntää, että skenaario on melko päräyttävää kamaa, mutta siviilissä tilanne silti pysynyt melko samanlaisena.

”En olisi koskaan uskonut, että pääsen ottelemaan tuollaiseen tapahtumaan, en yhtään. Tilanne ei ole muuttunut arjessa. Samat kaverit pyörivät ympärillä. Toki tulee treenattua enemmän ja naiset käyvät kuumina”, Amirkhani letkauttaa.

Suomalaisille kannattajille Amirkhanin taidot ovat kuta kuinkin tutut. Vaarallinen taituri matossa, jonka pihteihin ei kannata joutua. Hänen pystyottelunsa on ajoittain joutunut parjatuksi, mutta ottelija kertoo, että arsenaali on kokenut merkillepantavan päivityksen.

”Kova työ ja uhrautuminen on tuottanut tulosta ja pystyotteluni on mennyt eteenpäin.”

Ensimmäinen testi häkissä kantaa nimeä Andy Ogle, kolmen ottelun tappioputkessa oleva britti, joka on auttamatta pakkovoiton tarpeessa. Kysyttäessä vastustajasta, Amirkhani latoo tiskiin hieman omaa totuutta, kumartelematta.

”Toivottavasti hän on ostanut sunnuntaille menolipun takaisin kotiin, koska ottelusta tulee lyhyt. Tiedän jo lopetuksen, ensimmäinen erä, mutta en paljasta miten.”

”Mr Finland” tuo kaivattua tunnetta ja persoonallisuutta, jollaista ei olla aikaisemmin havaittu UFC Suomi-osastolla. Mikäli hän pitää tutun linjansa UFC:ssä ja Octagonissa, niin hänellä on eittämättä oikeat välineet nostaa Suomi vankasti vaparin kartalle – ja juuri sitä laji ja kannattajat kaipaavat kipeästi.