Georges St–Pierre maalaili piruja seinille – “Tämä on vasta alkua”

UFC:n entinen välisarjan mestari Georges St–Pierre on avoimesti huolestunut viime aikaisista ottelijoiden kiellettyjen aineiden käytöstä. Tunnistettavat nimet kuten Anderson Silva, Nick Diaz, Jon Fitch ja Rousimar Palhares ovat kaikki kärynneet kahden viikon sisään, mutta ”GSP” ei pidä tätä yllätyksenä.

 

Kanadalainen vapaaottelutähti vieraili maanantaina The MMA Hour–ohjelmassa ja valotti omaa kantaansa vapaaottelun isoimmasta ongelmasta.

 

– En yllättynyt, että moni tyyppi jäi kiinni. Lisää nimiä on tulossa. En ole rotta, enkä halua sanoa nimiä, mutta haluan muuttaa nykyisen tilanteen. Tällä hetkellä meillä on iso ongelma ja sille täytyy tehdä jotain, St–Pierre totesi

Yksi kaikkien aikojen ottelijoista antoi myös ymmärtää, että viime aikojen isot kiinnijäämiset ovat vasta alkua.

– Totta puhuakseni tämä on jäävuorenhuippu, tämä on vasta alkua. Uskon, että todella moni ottelija jää vielä kiinni. Moni vapaaottelija tietää tämän olevan iso ongelma, vaikka eivät sitä haluaisi myöntää. En halua, että kukaan jäisi kiinni kielletyistä aineista, vaan toivon ettei kukaan käyttäisi niitä, St–Pierre kertoi.

Anderson Silvan maine on vaarassa joutua synkimpään valoon ikinä tuoreen dopingkäryn takia, mutta ”GSP” ei silti tuomitse menestynyttä kollegaansa.

– Se on surullista ja valitettavaa, minua harmittaa Andersonin puolesta. Minun kohdallani tämä ei muuta sitä faktaa, että Anderson on silti paras kaikkien aikojen pound-for-pound–ottelija maailmassa. Se on vaan valitettavaa hänen maineelleen ja terveydelleen, St–Pierre harmitteli.

Entinen välisarjan hallitsija on kertonut, että häkki saa luvan odottaa ja se odottaa niin kauan, kunnes dopingongelma kitketään pois. Hän asettaa vastuuseen pitkäaikaisen työnantajansa ja sen ottelijat.

– En halua puhua yhdestä yksilöstä, vaan koko järjestelmästä. Vapaaottelun iso ongelma on sen järjestelmä. Toivon, että UFC ja sen ottelijat kohtaavat, sekä selvittävät tämän ongelman. Muuten se vaan pahenee ja pahenee, St–Pierre synkisteli.