Georges St–Pierren valmentaja Firas Zahabi ei usko Anderson Silvan selittelyjä dopingkärystä – ”Me emme ole tyhmiä”

Vapaaottelu kokee kovia Anderson Silvan steroidikäryn takia. Kaikkien aikojen parhaaksi tituleerattu ottelija on joutunut runsaan negatiivisen palautteen kohteeksi jäätyään kiinni kahden kielletyn aineen käytöstä ennen otteluaan Nick Diazia vastaan UFC 183-tapahtumassa.

Silvan tuorein arvostelija on Georges St–Pierren monivuotinen tunnettu valmentaja Firas Zahabi. TriStar Gymin johtohahmo vertaili entisen keskisarjan mestarin kiinnijäämistä Lance Armstrongin kuuluisaan dopingkäryyn, jonka seurauksena kaikkien aikojen pyöräilijä menetti kaikki seitsemän mestaruuttaan.

– Se on kauheaa itse lajille. Armstrong ei auttanut kilpapyöräilyä. Moni inspiroitui Armstrongin tarinasta ja jälkeenpäin saimme tietää sen olevan valetta. Nyt käymme läpi samankaltaista vapaaottelussa, Zahabi totesi Lapresse.ca-sivustolle antamassaan haastattelussa.

Silvan kiistelyistä huolimatta, Zahabi ei usko brasilialaisen syyttömyyteen, vaan asettaa kaikki ”Spiderin” saavutukset kyseenalaiseksi.

– Sekö muka virhe, että löytyi kahta eri kiellettyä ainetta? Anteeksi, mutta me emme ole tyhmiä. Meidän täytyy tiputtaa Silva. Jos hän oikeasti huijasi, me emme voi asettaa tätä esimerkkiä nuorille. Se on naurettavaa, Zahabi tylytti

Raippaa sai myös itse urheilukomissio. Zahabin mukaan sen olisi pitänyt estää UFC 183-tapahtuman pääottelu, sillä toinen osapuoli (Silva) oli jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä ennen ottelua.

– Se on uskomatonta, että he antoivat luvan otella. Minä henkilökohtaisesti haluaisin lajin puhdistuvan, koska jonain päivänä joku vielä kuolee Octagoniin ja meille selviää, että teon tehneen ottelijan tulokset näyttävät positiivista. Lajimme on jo tarpeeksi vaarallinen, jos siihen lisätään doping, siitä tulee silkkaa hulluutta.