Makwan Amirkhani saalisti voiton kahdeksassa sekunnissa – ”Nyt meillä on jalka hyvin oven välissä”

Makwan ”Mr Finland” Amirkhani teki historiaa debyytissään Tukholman UFC-illassa. Turkulainen tyrmäsi brittiläisen Andy Oglen vain kahdeksassa sekunnissa. Keskeytysvoitto on UFC:n viidenneksi nopein koskaan ja kaikkien höyhensarjan tulokkaiden kesken historian kaikista nopein.

Amirkhani aloitti debyyttinsä uhmakkaasti napakalla hyppypolvella, jonka jälkeen hän syötti Oglelle alakoukkua, sekä muutamia iskuja ja tuomari oli jo tässä kohtaa nähnyt tarpeekseen.

En ole ikinä treenannut mihinkään matsiin niin paljon kuin tähän. Normaalisti harjoittelen kolme viikkoa, nyt treenattiin kuusi kuukautta ilman loukkaantumisia. Jätin mun kaverit, jätin mun työni kesken. Sanoin äidilleni voitko pestä vaatteeni ja tehdä mulle ruokaa. Mä kerran laitan kaikki yhden kortin varaan ja nyt mä tein sen. Näytin ihmisille ja nyt toivottavasti minut otetaan tosissaan”, Amirkhani kertoo.

Turkulainen on tehnyt isoimman palveluksen suomalaiselle vapaaottelulle vuosiin ja mies tietää sen itsekin. Amirkhani kehottaa kollegoitaan seuraamaan hänen jalanjälkiään.

Mä toivon, että vein Suomen vapaaottelua enemmän maailmankartalle. Nyt meillä on jalka niin hyvin oven välissä, että nyt pojat vaan sisään.

Tämän suorituksen perusteella Amirkhanin seuraava mittelö tulee saamaan rutkasti enemmän suomalaisia silmäpareja. Aikataulua ei tietenkään ole vielä seuraavalle ottelulle, mutta Amirkhani lupailee vähintään yhtä miellyttävää kokemusta katsojille, kun seuraavan kerran häkkiin astuu.

Mun potentiaali riittää tosi pitkälle kunhan UFC antaa mulle aikaa kahdeksan kuukautta, niin tulen taas yllättämään ihmiset.

Tässä vielä Amirkhain terveiset tuoreeltaan ottelun jälkeen.