Martin Kampmann rentoutuu pokerin parissa

“MMA-vapaaotteluissa ja pokerin pelaamisessa on ainakin joitain samoja piirteitä”, sanoo Martin Kampmann. Kampmann on pitkän linjan UFC ottelija, joka nykyään pelaa pokeria ammatikseen. Niin kovin pokerikärpänen on Kampmannia puraissut, että hän otti osaa pokerin maailmanmestaruuskilpailuihin World Series of Pokeriin vuoden 2014 kesällä. WSOP turnaukset ovat jokavuotinen useita viikkoja kestävä pokerifestivaali, jonka aikana jaetaan palkintoja kymmenien miljoonien dollarien arvosta. Tänä vuonna turnaukset järjestettiin Rion Kasinolla ja Martin Kampmann oli myös mukana menossa. Kuinka pokerin pelaaminen sitten on verrattavissa vapaaottelukehään nousemiseen? Otetaan tästä selvää ja päästetään kokenut UFC ottelija Kampmann ääneen.

Pokerin vertaaminen vapaaotteluun

“Minun ei tarvitse huolehtia siitä, että saisin nyrkistä päin näköä pokeripöydässä”, kertaa Kampmann ja jatkaa “Mutta kylmähermoisena pysyminen paineen alaisena on samanlainen piirre molemmissa lajeissa. Yksi virhe vapaaottelukehässä, jos jätät leukasi ylös tai suojauksesi pettää, niin ottelu on pikaisesti ohi ja sinut joko tyrmätään tai hylätään.” Näin kuvailee nykyisin Ultimate Pokeria edustava Kampmann pokerin ja vapaaottelun lainalaisuuksia.

Kampmann jatkaa innostuneesti pokerista kertomista ja hän selvästi nauttii tästä maailman suosituimman korttipelin pelaamisesta. “Pokerissa olet ulkona turnauksesta heti jos keskittymisesi herpaantuu. Kun nousen kamppailukehään, niin tiedän että riippumatta siitä kuinka hyvin pärjään tulen kuitenkin saamaan palkkani. Kamppaillessa minun ei koskaan tarvitse huolehtia siitä, että häviän rahaa kolme päivää putkeen.”

Kampmann pelasi pitkään pokeria vain harrastuksena, kunnes hän mainitsi pokerimmattilaiselle Jason Somervillelle kiinnostuksestaan lajin opetteluun sekä sen ammattimaiseen pelaamiseen. Somerville on suuri vapaaottelun ystävä ja hän kehittikin heti suunnitelman, josta molemmat hyötyisivät: Jos Kampmann valmentaa Somervilleä vapaaottelussa, niin hän opettaa Kampmannille pokeria. Yhteistyön hedelmät korjattiin ammattilaispokeriturnauksessa Renossa, jonka Kampmann onnistui voittamaan tienaten mukavat 52 000$. “Sanoisin että pelaajalle hänen kokemuksellaan on todella harvinaista voittaa niin suuri turnaus”, kertoo Ultimate Pokerin Dustin lannotti tilanteesta. Turnaussaavutus on loistava, sillä pelaajia oli mukana jopa 185 ja jokainen maksoivat 1 100$ osallistumismaksun.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan Martin Kampmannin pokeriuran kehittymistä. Kylmähermoisuus hänellä varmasti on jo verissä kamppailuareenalta ja siitä on suuri etu pokeripöytien parrasvaloihin astuttaessa. Lisätietoa Kampmannin pokeriurasta löydät Yahoo Sportsin artikkelista. Jos innostuit kokeilemaan pokeria tämän artikkelin myötä, niin suosittelemme Unibet joka on suomalaisten suosima pelisivusto. Harjoittele kaikessa rauhassa ja mikäli haluat haastaa itsesi toden teolla, niin voit vaikka suunnata seuraavan vuoden WSOP turnauksiin Las Vegasiin. Kuka tietää, saatat saada viereesi kivenkovan vapaaottelijan. Siinä paikassa sinunkin hermosi tosissaan punnitaan!