Taistelu kunniasta lähestyy

Viikonloppu on yhtä vapaaottelun juhlaa. Ruotsissa ovat käynnissä UFC-karkelot ja samaan aikaan Suomessa ihmiset pääsevät nauttimaan suomalaisen vapaaottelun tähän asti erikoisimmasta tapahtumasta. Turun Caribia-areenalla nähdään lauantaina elävää musiikkia ja totta kai elävää kamppailulajikulttuuria monen lajin edustuksella.

Ilta aloitetaan jykevästi raskaansarjan nyrkkeilyllä, kun painonnostajakin tunnettu Petteri Hoisio (4-7) kohtaa Petteri Kiviniemen (0-2).

Titaanien taiston jälkeen yleisö pääsee nauttimaan thainyrkkeilystä. Ensimmäisenä vuorossa ovat Daniel Forsberg (18-10) ja Jani Toivonen (2-2). Thainyrkkeilyosion huipentumana nähdään Deo ”Check Bin” Phetsangkhat (183-25-4) vastaan Igor Klimovich.

Thainyrkkeilyn jälkeen yleisö pääsee seuraamaan vapaaottelua aluksi amatööriotteluiden merkeissä ja lopulta päästään käsiksi itse ammattilaisotteluihin. Yksi illan odotetuimpia on ehdottomasti Makwan ”Mr Finland” Amirkhanin ja Nayeb ”The Strangler” Hezamin välienselvittely. Molemmat ottelijat ovat taustaltaan taipuvaisia päättämään otteluita lukotuksilla, mutta Amirkhanille illan suunnitelma on selvä. Pystyssä otellaan ja lujaa. Lauantaina selviää ottaako Hezam isännän haasteen vastaan. Se on selvä, että molemmat ovat taitonsa osoittaneet matossa. Herrojen pystyottelutaidot ovat vielä yksi iso mysteeri, mutta Amirkhanin puheista päätellen peruuttelu ja varman päälle pelaaminen eivät ole ainakaan hänelle vaihtoehtoja. Lisää Mr Finlandin mietteitä voitte käydä lukemassa täältä.

Illan pääottelusta voimme löytää yhtäläisyyksiä UFC:n pääottelun kanssa, sillä Timo-Juhani Hirvikankaan loukkaantumisen takia kulisseissa ovat ottelijat vaihtuneet tiuhaan tahtiin. Illan kruunaa Niko Puhakka (27-13) ja hollantilainen Berrie Bunthof (9-5). Molemmat ottelijat ovat lyhyen varoitusajan sisään valmistautuneet lauantain koitokseen, joten voimasuhteet ovat hieman epäselvät.

Kokenut Puhakka joka tapauksessa monessa liemessä keitetty kaveri. Hänen yli 40 ottelun mittainen kokemus tulee todennäköisesti olemaan suuressa roolissa selkeätä altavastaajaa Bunthoffia vastaan.

Yksi kommentti to “Taistelu kunniasta lähestyy”