Fight Night 162 Maia Askren

Tänä lauantaina: Maia vs. Askren

Fight Night 162 -tapahtuman välisarjan pääottelussa Singaporessa nähdään Demian Maia vs. Ben Askren.  

MMA-veteraani ja jujutsulegenda Demian Maia pääsee lauantaina jatkamaan siitä, mihin Jorge Masvidal Askrenin kanssa jäi. Jorge Masvidal voitti ottelun heinäkuussa 2019 UFC 239 -tapahtumassa Ben Askrenia vastaan ennätyksellisesti vain muutamassa sekunnissa tyrmäykseen johtaneella polvipotkulla päähän.

Maia kommentoi Bloody Elbow -uutissivustolle tulevaa ottelua seuraavasti: “Kun UFC tarjosi ottelua minulle, ajattelin sen olevan mielenkiintoinen haaste. Hän [Askren] on hyvä painija, ja tässä vaiheessa uraani tämä on mielestäni hieno ottelu. Käytännössä olen koko urani otellut tyyppien kanssa, jotka ovat vältelleet matolla painimista kanssani.”

Vapaapainitaustainen 35-vuotias Askren on uransa aikana kehittynyt painitaidossa ja iskujen perilleviemisessä, ja viisi hänen yhdeksästä voitostaan on seurannut teknisestä tyrmäyksestä maassa. Vaikka Maia onkin siis loistava painija, Askrenilla voisi olla paikka vastata hänen painitaitoihinsa dominoimalla ottelua iskemällä ylhäältä.

Lauantaisen ottelun voitto voisi merkitä Maialle näyttävää tilaisuutta päättää ura ja karauttaa auringonlaskuun. Askren toisaalta on vasta tehnyt paluun, ja siten häviö tekisi Askrenille kiusalliset oltavat jatkon suhteen.

Lähteet:
Bloody Elbow https://www.bloodyelbow.com/2019/9/20/20876559/demian-maia-ben-askren-interesting-challenge-looks-forward-to-ground-battle-ufc-news
The Body Lock https://thebodylockmma.com/ufc/ben-askren-on-demian-maia-bout-if-i-dont-get-this-win-i-may-be-in-trouble/
Sherdog https://www.sherdog.com/news/articles/By-the-Numbers-Ben-Askren-vs-Demian-Maia-164227
ESPN https://www.espn.com/mma/story/_/id/27887579/ufc-breakdown-ben-askren-demian-maia-anything-typical-main-event