UFC 181–ennakko: Pettis vs. Melendez

Kevytsarja

(C) Anthony ”Showtime” Pettis (17-2) vs. #1 Gilbert ”El Nino” Melendez (22-3)

Hiljaa hyvä tulee. Kevytsarjan mestaruus näkee vihdoin ja viimein parrasvalot yli vuoteen, kun Anthony Pettis puolustaa titteliään ensimmäistä kertaa urallaan ja haastajana häkkiin astuu pitkän linjan kevytsarjan mestari entisestä Strikeforcesta, Gilbert Melendez.

Pitkästä odotuksesta huolimatta, kaksikon välillä ei tunnu olevan minkään sortin kitkaa. Pahat kielet eivät ole saaneet palstatilaa ottelijoiden kesken, joten itse ottelu ja suoritukset nousevat isompaan rooliin, ilman paskanjauhantasirkusta.

Pettis on innovatiivinen potkunyrkkeilijä. Enemmistö lienee nähnyt klipit ja lukeneet raportit, mestari pysyy lempinimelleen uskollisena. Arsenaalin tuhoisinta kalustoa ovat hänen potkunsa. Niissä yhdistyvät nopeus, voima, tekniikka ja yllätyksellisyys odottamattomista kulmista. Luovuus on hänen valttikorttinsa.

Matossa mestari on yllättänyt lukuisat vastustajat, niin painijat kuin bjj-artistit, vakuuttavilla lukoilla ja kuristuksilla. Kaiken tämän ohella hän on myös todistanut olevansa viisieräinen ottelija. Hirveästi enempää ei voi vapaaottelijalta enää vaatia.

Ykköshaastaja Melendez tuo häkkiin mukanaan vimmatun pelottomuuden astua mihin tahansa nyrkkihippaan. Eroa Joey Beltranin kaltaisiin, saman asenteen omaaviin, ottelijoihin on se, että Melendez on teknisesti taitava nyrkkeilijä lähitaisteluissa. Hänen leukansa ei ole antanut koskaan periksi ja hän ei ikinä kaihda suoraviivaista ottelemista.

Hirviömäiset otteet mattoiskuissa ja painissa ovat Melendezin keinoja sammuttaa vastustajan otteluhalut täysin. Lisäksi mittava kokemus isoista tittelimatseista on ”El Ninon” yksi isoimmista hyödyistä viikonloppuna.

Tämä tulee olemaan kaikin puolin viihdyttävä ottelu, jossa suurin voittaja on yleisö. Pettiksen laaja valikoima nättejä potkuja ja Melendezin verinen ottelutyyli, sekä molempien kestävyys, takaavat meille raivoisan ottelun.

Painijat ovat Pettikselle tuttua kauraa, vaikka Melendez on paljon muutakin. Pystyottelussa etu menee väistämättä mestarille ja matossakin hän on todistanut olevansa vaarallinen uhka kenelle tahansa. Etäisyydet ovat Pettiksen mieleen ja tämä aiheuttaa liikaa ongelmia lähellä ottelevalle Melendezille. Pettis on tiputtanut urallaan paatuneimpiakin kestävyysottelijoita ja isolla lavalla hän loistaa eniten uhkarohkeilla liikkeillään. Show alkakoon.

Mestari yllättää teknisellä tyrmäyksellä kolmannessa erässä.