UFC 181: Kevytsarjan mestari kuristi haastajansa

Yksi UFC 181-tapahtuman vakuuttavimpia ottelijoita oli ehdottomasti kevytsarjan mestari Anthony ”Showtime” Pettis.

Mestari puolusti titteliään menestyksekkäästi ykköshaastaja Gilbert Melendezia vastaan ja kuristi tämän toisessä erässä giljotiinilla.

Ottelun alku oli mestarille vaikea. Melendezin tuttu paini ja lähietäisyyksien nyrkkeily yhdistettynä jatkuvaan painostukseen alasvientien merkeissä aiheuttivat ongelmia Pettikselle, eikä mestari saanut kunnolla iskuja perille avauserässä.

Virheistään oppineena Pettis saapui toiseen viisiminuuttiseen tuuman verran vihaisempana. Melendez jatkoi painostusta, mutta mestari ampui takaisin nopeilla iskuilla ja haastajan vauhti ei tässä kohtaa enää riittänyt tarpeeksi tehokkaisiin vastaiskuihin. Pettis satutti haastajaa oikealla ja Melendez syöksyi vaistomaisesti alasvientiin, mutta mestarin aistit olivat myös hereillä ja Pettis nokitti giljotiinikuristuksella eikä Melendez enää tästä selvinnyt taputtamatta.

Minä tulen paremmaksi koko ajan. Minulla oli viidentoista kuukauden poissaolo, mutta teen töitä joka päivä salilla. Sitä minä rakastan tehdä. Tämä on minun intohimoni ja minusta tulee parempi. Täytin juuri 27-vuotta ja minulla on paljon aikaa edessä tässä hommassa.”, Pettis totesi ottelun jälkeen.