UFC 244: Shane Burgos vs. Makwan Amirkhani

Siinä missä UFC 244 -tapahtuma on kirvoittanut keskustelua illan välisarjan pääottelun, Jorge Masvidal vs. Nate Diaz, toteutumisen osalta, on suomalaisyleisölläkin erityisen hyvä syy olla kahdelta aamuyöstä sunnuntaina UFC-streamin parissa. Höyhensarjan parhaimmistoon lukeutuva Shane Burgos haastaa Suomen kirkkaimman MMA-tähden Makwan Amirkhanin höyhensarjan otteluun New Yorkissa legendaarisella Madison Square Gardenilla 10 päivän päästä.

Burgosin ja Amirkhanin välinen ottelu on mielenkiintoinen, sillä ottelutyyliltään Burgos muistuttaa suuresti Arnold Allenia, jolle Amirkhani niukasti maaliskuussa hävisi. Kyseessä oli Amirkhanin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa häviö UFC:ssä.

Taitavan mattopainijan Amirkhanin paras mahdollisuus voittoon lienee matossa, vaikka pelkällä painilla ei Burgosia kaadetakaan. Syntyperäisen new yorkilaisen Burgosin taitoja matossa saatiin ihailla esimerkiksi edellisvuonna UFC 230 -tapahtumassa, kun Shane Burgos otti Kurt Holobaugh’sta voiton tiukalla käsilukolla.

UFC:n kanssa neljän ottelun jatkosopimuksen allekirjoittanut Amirkhani on kuvaillut itse Betsafen haastattelussa syyskuussa olevansa raudanlujalla itsevarmuudella otteluun varustautunut:
“Mulla ei ole sen kummoisempaa jännitystä tähän matsiin, koska tiedän tämän päättyvän ensimmäisessä erässä mun edukseni.”

UFC 244 -tapahtuman höyhensarjan alkueriä voi seurata sunnuntaina 3. marraskuuta klo 2.00 Suomen aikaa.

Lähteet:
Sherdog https://www.sherdog.com/news/news/Shane-Burgos-to-Face-Makwan-Amirkhani-at-UFC-244-on-Nov-2-161995
Betsafe https://www.betsafe.com/fi/blog/urheilu/mma/ufc-244-shane-burgos/