UFC Fight Night Phoenix–ennakot

Junior Dos Santos (16-3) vs. Stipe Miocic (12-1)

Kaksi painoluokan isoa nimeä vastakkain juuri ennen vuoden vaihtoa antaa paljon perspektiiviä tulevaa varten. Joko listojen kärki menee kokonaan uusiksi tai pysyy kutakuinkin samana. Junior Dos Santos palaa takaisin yli vuoden tauon jälkeen, mutta turha luulla etteikö entinen mestari olisi vähintään yhtä vaarallinen kuin ennen. Stipe Miocic saa vihdoin ansaitusti vastaansa huipputason ottelijan, jonka nimi ei ole Fabricio Werdum tai Cain Velasquez.

Pitkälti pystyotteluunsa nojautuvat ottelijat mittaavat taitonsa mitä todennäköisimmin nyrkkeilyn merkeissä. Miocicin varteenotettavat painitaidot eivät nouse tässä isoon rooliin, sillä Dos Santosin alasvientipuolustus on yksi painoluokan parhaimmistoa ja ”Cigano” on liian vaikea kontrolloitavaksi matossa. Nyrkkeilyssä Miocic jää kakkoseksi nopeammalle ja teknisemmälle Dos Santosille, joka on raskaansarjan paras sillä saralla.

Brasilialainen vie tämän tyrmäyksellä toisessa erässä.

 

Rafael Dos Anjos (22-7) vs. Nate Diaz (18-9)

Rafael Dos Anjos paistatteli otsikoissa elokuussa, kun hän aiheutti Benson Hendersonille uransa ensimmäisen tyrmäystappion avauserässä. Vakuuttavan suorituksen jälkeen brasilialaista pidetään kevytsarjan yhtenä taitavampina ottelijoina pystyssä ja matossa. Nate Diazin vuoden tauko on pitänyt sisällään sopimuskiistoja ja paljon huonoa julkisuutta, mutta otteluvireeseen nämä tuskin vaikuttavat.

Dos Anjosin pystyottelu on vaarallisemmalla tasolla teknisesti, sillä se on monipuolisempaa ottelemista paremmalla jalkatyöskentelyllä ja ennen kaikkea potkuilla. Matossa molemmat ovat todistettuja saalistajia, vaikka Diaz on astetta parempi viimeistelijä kurituksien ja lukkojen suhteen.

Diazin huikea taistelutahto tekee tästä viihdyttävän kamppailun, joka ei tule päättymään keskeytyksellä, mutta Dos Anjosin taitotaso on Diazia edellä.

Rafael Dos Anjos iskee tästä itselleen voiton tuomariäänin.

 

Alistair Overeem (37-14, 1 NC) vs. Stefan Struve (29-6)

Harvinainen hollantilaisten kohtaaminen UFC:ssä. Alistair Overeem ja Stefan Struve ovat molemmat isosta kuvasta ulkona, mutta keskenään tarjoavat väistämättä tahdikkaan ottelun. Kumpikin on saanut osakseen lokaa niskaan leuan kestävyydestä, varsinkin Struve, sillä hänen jokainen tappio UFC:ssä on tullut tyrmäyksellä. Lisäksi hän on kärsinyt viimeisen puolentoista vuoden aikana vakavista sydänongelmista ja murtuneesta leuasta.

Overeemin kolme UFC-tappiota ovat tulleet myös tyrmäyksellä, mutta tässä kamppailuissa entinen K1-mestari on auttamatta enemmän vahvoilla. Voima ja tekniikka takaavat tässä voiton täynnä kysymysmerkkejä olevasta Struvesta, joka ei ole otellut sitten viime vuoden maaliskuun.

Overeem tyrmää maanmiehensä avauserässä.

 

Gabriel Gonzaga (16-8) vs. Matt Mitrione (8-3)

Pääottelukortiston ensimmäinen ottelu asettaa tahdin ja teeman illan otteluille. Pystyottelua ja tyrmäyksiä. Gabriel Gonzagan BJJ-taidot ovat jääneet kovin vähäiseen asemaan viime aikoina, mutta halutessaan hän selviää tästä ottelusta voittajana, jos tarpeeksi ajoissa ymmärtää viedä ottelun mattoon. Matt Mitrione on räjähtävä ja äärimmäisen vaarallinen yli 120-kiloinen ottelija avauserissä, sillä kirjaimellisesti yksikin isku häneltä riittää ottelun lopettamiseen ja ”Meathead” yleensä tekee aloituksen.

Gonzagan ilta on nopeasti ohi, sillä Mitrione ei hukkaa sekuntiakaan empimiseen tai kyttäilyyn. Suuntana on yksi ja se on voimalla eteen vaarallisen takakäden kera. Amerikkalainen koppaa itselleen kolmannen perättäisen tyrmäysvoiton ensimmäisessä erässä.

 

Otteluista voi lyödä vetoa osoitteessa www.unibet.fi . Uudet asiakkaat saavat itselleen riskittömän vedon 50 euroon asti käyttämällä ensitalletuksen yhteydessä koodia: MMAFI-50