UFC FX8 – Rockhold vs. Belfort

UFC on FX 8 – Rockhold vs. Belfort

Strikeforcen katoamisen myötä UFC:n valmiiksi täyteen ahdetut painoluokat ovat saaneet paljon uutta verta. Jotta ”keltanokat” pysyisivät maineensa ja nimensä veroisina, he ovat debyyteissään aina pakkovoiton edessä. Tänä lauantaina Ronaldo ”Jacare” Souza ja Luke Rockhold ovat edellä mainitun pakkovoiton tarpeessa pysyäkseen varteenotettavina haastajina keskisarjassa. Souzan tiellä esteenä toimii selkeä altavastaaja Chris Camozzi, kun taas Rockholdin täytyy selvitä myrskystä nimeltään Vitor Belfort.

Strikeforcelaisten lisäksi pääottelukortistossa nähdään muitakin ensikertalaisia. Pitkään prelimeissä tietään raivannut Rafael Natal on vihdoin ja viimein ensimmäistä kertaa mukana pääottelukortissa. Vastustajakseen brasilialainen saa maamiehensä ja samalla UFCdebyyttinsä tekevän Joao ”The Brazilian Samurai” Zeferinon.

Illan suosikkikandidaatti Fight Of The Night- palkinnon saajaksi on ehdottomasti Rafael Dos Anjos vastaan Evan Dunham. Molemmilla sotureilla on jo valmiiksi takataskussaan FOTN- palkinto, Dunhamilla peräti kolme ja Dos Anjosilla yksi. Tämä enteilee todella viihdyttävää ottelua.

Dunhamin ura oli mainitsemisen arvoisessa nousukiidossa. Miehestä povattiin seuraavaa kevyensarjan isoa nimeä, kunnes Sean Sherkille kärsityn tappion jälkeen epätasaisuus on horjuttanut hänen tilastoja. Dos Anjos puolestaan on kolmen ottelun voittoputkessa ja kotiyleisön edessä hakee varmasti näyttävää voittoa Dunhamista. Vaarallinen grappleri on hankkinut tililleen jo kahdeksan voittoa lukotuksella.

Ronaldo”Jacare” Souza on monien mielestä samassa kastissa Demian Maian kanssa, kun puhutaan vapaaottelun vaarallisimmasta mattospesialistista. Tietyt tahot pitävät Souzaa jopa parempana. Entinen Strikeforcen keskisarjan mestari pääsee näyttämään taitonsa kotiyleisön edessä UFC-kansalle ympäri maailmaa. Kolmen ottelun voittoputki ja kolmetoista voittoa lukotuksella takaavat Chris Camozzille todella nihkeät oltavat.

Chris Camozzi on TUF-konkari ja UFC:n yleinen hätävaraottelija. Costa Philippoun korvaajaksi hankittu Camozzi on neljän ottelun voittoputkessa, mutta riittävätkö hänen taidot ja kokemus Jacarea vastaan ? Ei. Mattoon joutaessa alligaattorin kita on armoton ja Jacare kuittaa itselleen todella miellyttävän tervetuliaislahjan UFC:ltä.

Vitor Belfortin paluu huipulle on lähellä. Viime aikoina näyttävästi otellut veteraani on takuu varmasti kärkikahinoissa mukana, jos lauantaina poistuu häkistä voittajana. Haastaja Luke Rockhold on yhdeksän ottelun voittoputkessa ja Strikeforcen kevytsarjan mestari on kovan paikan edessä Brasiliassa lauantaina, sillä heidän maaperällään vanhat soturit, kuten Belfort tai Minotauro Nogueira ovat pysäyttämättömiä.

Vitorin paikka iskeä on ehdottomasti ensimmäisissä erissä, sillä hänen tankki Rockholdin kaltaista ottelijaa vastaan ei kestä viittä kierrosta. Mikäli Rockhold selvittää ensimmäisten erien nyrkkimyrskyn, niin etu on hänen puolella. Loistava alasvientitorjunta ja fiksu strateginen otteleminen ovat Rockholdin avaimia voittoon.

Yksi kommentti to “UFC on FX 8 – Rockhold vs. Belfort”